Sök:

Örtmedicin

Bättre hälsa med naturens egen medicin

Kamomill

I Europa använde man främst kamomill för invärtes bruk mot mag- och tarm sjukdomar, menstruationssmärtor, och ett lugnande medel. Utvärtes tvättade man sig med ett sköljmedel gjort på kamomill vid underlivsinflammationer och som ögonbad vig ögonkatarr. Egypterna offrade kamomill till solguden Ra. De planterade också kamomillen på gravarna för att deras döda skulle få återfödas till ett rikt liv. På 900-talet f. Kr rekommenderade den grekiske läraren Asklepios regelbundet användande av kamomill, för att rena blodet. Men den främsta anledningen till användandet av kamomillen var smärtlindrande.

Den nutida användningen

Kamomillen är en av de mest använda växterna inom naturläkemedelskonsten. Växten är inflammationshämmande och bakteriedödande. Den är också lätt lugnande. (Lugnar nerverna). Ett av de fresta användnings områdena av kamomill är i dag i form av te, som används vid förkylning. Kamomillen har också en kramplösande effekt.

Biverkningar

Det finns idag inga dokumenterade bieffekter av användandet av kamomill. Det enda man har kommit fram till med hjälp av forskning är att allergiker bör var försiktiga.


  1. Ej kommenterad.
Kommentera